Olimpia 2021 – Friss hírek

Az olimpikonoknak alá kell írniuk, meghalhatnak

CEZARY KOWALSKI / SOPA IMAGES / LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES
CEZARY KOWALSKI / SOPA IMAGES / LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

A tokiói olimpiára utazó sportolóknak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amely szerint tudomásul veszik, hogy koronavírusos megbetegedés miatt akár meg is halhatnak, szúrta ki a 444.hu.

Az Insidethegames beszámolója szerint eredetileg a Yahoo Sports jelentette meg a kötelezően aláírandó dokumentumot, amely lényegében annyit jelent, hogy az olimpikonok vállalják a következményeket.

Elfogadom, hogy a játékokon a saját felelősségemre veszek részt, ideértve a játékokon való részvételemre gyakorolt bármilyen hatást, súlyos testi sérülést vagy akár halált is, amelyet az egészségügyi kockázatok lehetséges kitettsége von maga után, mint például a COVID-19 és más fertőző betegségek vagy extrém hőviszonyok

– áll a dokumentumban.

A World Players Association (WPA), vagyis a világjátékok szakszervezete azonnal felszólította az olimpiai bizottságot, hogy ezt a pontot vegyék ki a feltételek közül. Válaszként annyit kaptak, hogy ez törvényesen megírt kitétel, az olimpiai bizottság operatív vezetője szerint a nyilatkozat a gyakorlat része. A legutóbbi, 2016-os olimpián nem szerepelt sem a hőség, sem a saját felelősségvállalás a Rióba utazó sportolók nyilatkozatában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik