A következő élő közvetítés része Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, kizárták a 4x200-as gyorsváltónkat – keddi hírfolyam

Bragmayer Zsanett minden idők legjobb magyar női triatlonos helyezését érte el

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében kedden a tokiói olimpián, míg a másik magyar, Kovács Zsófia kiesett.

Az időjárás ezúttal alaposan megkavarta a versenyt, rögtön a rajt 15 percet csúszott jégeső miatt, majd nagy szél és hideg várta a versenyzőket. Az 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométernyi kerékpározásból, 10 kilométeres futásból álló távon az esélyesek ötfős csoportja kerékpáron már meglépett, Bragmayer az üldözők között azonban nagyszerűen tartotta magát. Az utolsó számra a 12. helyen vágott neki, amelyet bravúrral meg is tartott.

A magyar női triatlonosok közül ez a legjobb olimpiai helyezés, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydneyben a 19. volt.

A harmadik olimpiáján induló Kovács Zsófiát közben lekörözték, így 19 társához hasonlóan nem tudta befejezni a versenyt. Az aranyérmet a 33 éves bermudai Flora Duffy szerezte meg nagy fölénnyel, amely egyben Bermuda első olimpiai aranyérme is.

Végeredmény – triatlon, nők

1. Flora Duffy (Bermuda) 1:55.36 óra
2. Georgia Taylor-Brown (Nagy-Britannia) 1:56.50
3. Katie Zaferes (Eghyesült Álalmok) 1:57.03
…12. Bragmayer Zsanett 2:00.00
Kovács Zsófia helyezetlen.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik