A következő élő közvetítés része Bronzérmes az öttusázó Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor karatéban – élő hírfolyam az olimpiáról

Olimpiai bronzérmes a karatés Hárspataki Gábor

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A csoportkörből négy közé jutott Hárspataki Gáborra az elődöntőben azeriek ötszörös világ- és tizenegyszeres Európa-bajnoka, Rafael Agajev várt a 75 kilogrammosok mezőnyében. A mérkőzést még egy plusz ellenőrzés vezette fel, Hárspataki orra ugyanis megsérült az egyik csoportmeccsen.

A legutóbb két összecsapásán taktikusabban kezdett a magyar, most viszont már az elején bepróbálkozott egy rúgással, de nem járt sikerrel. Aztán egy támadásnál az azeri elkapta, a földhöz vágta és még fejbe is verte, amiért kapott három pontot, Hársfalvit pedig ápolni kellett, de folytatni tudta.

Megintették, majd üldözőbe vette az azerit, aki próbált kimozogni a magyar támadások elől, ezért Agajev kapott egy intést. Az azeri ezután megint egy védés után vitt be találatot, ezúttal egy ütést, amivel már 4-0-ra vezetett. Videózás következett, ugyanis mindketten megrúgták a másikat, de az azeri volt a gyorsabb, ez újabb két pontot ért neki. 17 másodperccel a vége előtt Agajev ismét betalált egy ütéssel, így ő jutott döntőbe.

Hárspataki bronzérmesként tér haza az olimpiáról.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik