Olimpia 2021 – Friss hírek

Cseh a felesége biztatására megy az olimpiára

BALOGH LÁSZLÓ / GETTY IMAGES
BALOGH LÁSZLÓ / GETTY IMAGES

Cseh László az ötödik olimpiájának is nekifut, de Tokió után befejezi pályafutását.

Kapcsolódó
Cseh László: Itt az ideje, hogy abbahagyjam az úszást
Amennyiben a magyar úszó eljut Tokióba, ott indul utoljára versenyen.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó edzője, Plagányi Zsolt és dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint dr. Wladár Sándort az úszószövetség elnöke után a feleségére is hallgatott és nekivág Tokiónak.

A közelgő búcsúmra is csak azt mondhatom, hogy ha itt a történet vége, legyen az totális, azaz mindenféle versengésnek a befejezése. Versenyzőként is mindig úgy gondolkodtam, hogy nincs köztes megoldás, vagy csinálom, vagy nem, de ha igen, akkor mindent bele

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 35 esztendős úszó.

Cseh azt is elárulta, a szakemberek unszolása is sokat számított, de feleségével édeskettesben döntöttek arról, hogy az ötödik olimpiája lesz sportolói pályafutásának utolsó állomása, utána nincs tovább, se ráadás, se újabb tanakodás. Diána pedig arra bíztatta, hogy ne hátráljon meg, álljon az olimpiai kihívás elébe. A magyar úszó pedig rendkívül komolyan áll hozzá.

„Tartom magamat ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, akkor meg is kell tennem mindent a jó szereplésemért. Ennyit és nem többet. Nem nyomaszt már a megfelelési kényszer, feszültség sem lesz bennem. Laza leszek és nem görcsös, de nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben. Bármeddig is jutok a 200 vegyesen, tudni fogom, hogy amit elértem, azt senkisem veheti el már tőlem, ami maradandó volt eddig, az maradandó is marad.”

Tizenhárom évvel ezelőtt, a pekingi olimpián három számban is ezüstérmet nyert, mind a háromban Európa-rekordot javított, és mindháromszor Michael Phelps volt gyorsabb nála. Első világbajnoki címét 2005-ben Montrealban ünnepelhette, amikor a 400 vegyesen volt a mezőny legjobbja. Tíz évvel később Kazanyban a 200 pillangó megnyerésével bizonyította, hogy még mindig számolni kell vele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik