Olimpia 2021 – Friss hírek

Olimpia: bátor húzás a magyar kézis keretben

MTI / EPA / RITZAU / BO AMBSTRUP
MTI / EPA / RITZAU / BO AMBSTRUP

Kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiára utazó keretét Elek Gábor szövetségi kapitány. A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának beszámolója szerint 17 játékos utazik a tokiói ötkarikás játékokra:

a szabályoknak megfelelően 14 játékos és 1 tartalék kap lehetőséget az olimpiai szereplésre, ám a nemzetközi szövetség friss döntése értelmében közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető.

További 1 kapus és 1 mezőnyjátékos szintén a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetőek be: Helembai Fanny a negyeddöntőkig, a kapus Szikora Melinda viszont bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 14 kerettag és 1 fő tartalék állapota nem tenné lehetővé a pályára lépést.

A jobbszélső Kovács Anett és a beálló Tóvizi Petra maradtak ki a csapatból.

„Természetesen nehéz döntés volt a kerethirdetés, de ezt előre tudtuk, és a játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem mindenki utazhat Tokióba” – mondta Elek Gábor. „A stáb több tagjával is egyeztettem, és a végső döntés az enyém volt, de konszenzus alakult ki közöttünk. A keret kialakítása az utazók mellett, nem pedig a kimaradók ellen szól. Úgy érzem, jelenleg ez a legjobb csapat, és nagy könnyebbséget jelent, hogy 15 fő közül választhatjuk ki a mérkőzésenként pályára lépő 14 játékost” – fejtette ki.

Kapcsolódó
Női kézi: Elek Gáborra hálátlan feladata hárul, nem lesz népszerű
Az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő hét második felében hirdeti ki a 19-ről 15 főre csökkentett utazókeretét. Négyen biztosan nem köszönnek neki egy ideig.

A keret érdekessége, hogy bekerült az a Kovacsics Anikó, akiről maga Elek Gábor is azt nyilatkozta korábban, hogy ha utazhat is, messze lesz a százszázalékos állapottól.

A játékos vállában a porc és a szalag is megsérült március végén, műteni nem kellett, de a labdás edzéseket csak június elején kezdhette újra. Egyébként épp miatt tolta el mostanáig a kerethirdetést a kapitány.

A nemzeti csapat pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol kedden Montenegró, majd jövő pénteken és három nappal később Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón. A csapat július 16-án utazik Tokióba, ahol Norvégiával találkozik edzőmeccsen. Az első olimpiai csoportmérkőzésre július 25-én kerül sor Franciaország ellen.

A magyar olimpiai keret

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélső: Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

Tartalékok (sérülés esetén nevezhetőek be): Helembai Fanny (Váci NKSE), Szikora Melinda (Siófok KC)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik