Olimpia 2021 – Friss hírek

Alig beszélnek Mohamed Aidával a csapattársai

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Még hétfőn tartott nyílt edzés az olimpiára készülő magyar vívócsapat a tatai edzőtáborban, amelyen ott volt a Blikk is, a lap pedig arról írt, hogy láthatóan továbbra sem felhőtlen a viszony Mohamed Aida és csapattársai között, akik alig beszélnek egymással. A hetedik olimpiájára készülő tőröző annak ellenére került be ugyanis a magyar csapatba, hogy a többiek nyílt levélben tiltakoztak ez ellen, azonban a szövetség a hazai ranglistás helyezésekre hivatkozva helyben hagyta a döntést.

Nem beszélgettünk a helyzetről, de a feladatunkat, úgy érzem, megoldottuk. Együtt edzettünk, videóztunk, szakmai kérdésekben kommunikáltunk

– nyilatkozta a Blikknek a Tokióban zászlóvivő Mohamed Aida, aki azt is elárulta, keményen dolgozott, hogy olyan eredményt érhessenek el, amire büszkék lehetnek majd.

Kapcsolódó

Kreiss Fanni, Kondricz Kata és Pásztor Flóra Lupkovics Dórával közösen harcolta ki az olimpiai kvótát, és szerintük úgy lehetett volna elsimítani a konfliktust, ha Lupkovics visszakerül a csapatba.

„Nagyon rosszul érintett minket, hogy Dóri kikerült a csapatból, nem tartjuk igazságosnak a döntést. Ugyanakkor nem tudunk rajta változtatni, hárman tartjuk egymásban a lelket, és megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Azt a csapategységet nem lehet viszont helyettesíteni, ami négyünk között volt, úgy gondolom, kint Tokióban Dóriért is kell küzdenünk majd” – mondta Kreiss a Blikknek.

Kapcsolódó
„Azért mert Lupkovics Dóra a barátnőjük, ő nem jobb vívó, mint Mohamed Aida"
A vívóválogatott kapitánya szerint csak objektíven lehet összeállítani a csapatot.

Boczkó Gábor, a szövetség sportigazgatója arról beszélt, a felkészülés mindezek ellenére rendben zajlott, a szövetség döntése után profi sportolókként viselkedtek a tőrözők.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik