Olimpia 2021 – Friss hírek

Balázs Attila nem lesz ott sem az olimpián, sem a US Openen

MAURO PIMENTEL / AFP
MAURO PIMENTEL / AFP

Balázs Attila annak ellenére sem indul a tokiói olimpián és az amerikai nyílt bajnokságon, hogy erre megkapná a lehetőséget.

A világranglistán jelenleg a 123. helyezett teniszező februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó talpsérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot. Hónapokig tartó rehabilitáció dacára kihagyta a Roland Garrost és Wimbledont is. Balázs ezért úgy döntött, óvatosságból az idei két nagy tornát is kihagyja.

Lehetőségem volna az olimpián és a US Openen is játszani, de úgy érzem, még korai lenne. Szeptember közepére tervezem a visszatérést, ilyen hosszú kihagyás után kisebb tornákkal szeretném újraépíteni a játékomat

– írta Balázs, hozzátéve, hogy az ATP jóváhagyta a védett ranglista-kérelmét, így a 101. pozícióból tudja majd folytatni a versenyzést.

A magyar teniszező kilenc tornára használhatja fel az indulási jogát, de onnantól kezdődik ennek számítása, hogy először pályára lép. Fő céljaként az év végi Davis Kupát említette, ahol már teljesen egészségesen és “bombaformában” akar játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik