Olimpia 2021 – Friss hírek

Megvan az első pozitív koronavírusteszt az olimpiai faluban

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP

Sokáig kérdéses volt, megrendezik-e a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát, végül az a döntés született, hogy megtartják az év legnagyobb sporteseményét, ám a koronavírus miatt nézők nem lehetnek a lelátón.

A sportolók ezekben a napokban érkeznek Japánba, és most az okoz riadalmat, hogy az olimpiai faluban pozitív lett a koronavírustesztje a szervezőbizottság meg nem nevezett külföldi tagjának.

Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság vezetője azt mondta, az érintettet 14 napra karanténba helyezték, egyben minden szükséges biztonsági lépést megtettek a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására, így az olimpiai falu lakói biztonságban érezhetik magukat.

A japán lakosság meglehetősen kritikusan állt az olimpiához, és érthető módon minden olyan hír növeli az aggodalmukat, amely azt vetíti előre, hogy az olimpia miatt az országba érkezők miatt berobbanhat a járvány.

A Johns Hopkins Egyetem szombati adatai alapján Japánban az elmúlt nap 3408 új esetet regisztráltak és 11 ember halt meg a koronavírus miatt.

Az olimpia július 23-án veszi kezdetét, és augusztus 8-ig tart.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik