Olimpia 2021 – Friss hírek

Megvan az első két sportoló, aki pozitív Covid-teszt miatt nem indulhat Tokióban

NELSON ALMEIDA / AFP
NELSON ALMEIDA / AFP

Egy chilei taekwondós az első versenyző, akinek pozitív koronavírusteszt miatt vissza kellett lépnie a tokiói olimpiától, írta az MTI.

Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor szolgáltatott pozitív tesztet.

Chilei Olimpiai Bizottság arról számolt be, hogy Aguirre tünetmentes, jól érzi magát, de nem vehet részt az 57 kilogrammosok vasárnapi küzdelmében, mert a japán hatóságok tíznapos karanténra kötelezték.

A sportoló – és a közvetlen kontaktnak számító edzője – most egy erre a célra kialakított szálláshelyen tartózkodik. Aguirre azt írta a közösségi oldalán:

Nagyon szomorú és teljesen összetört.

A chilei taekwondóshoz hasonlóan a hollandok gördeszkása, Candy Jacobs sem versenyezhet a játékokon, miután szintén pozitív mintát adott. A 31 éves sportolót az olimpiai faluban ellenőrizték.

A világbajnoki negyedik Jacobs szerdán Instagram-oldalán jelentette be, hogy lemarad az olimpiáról, melyen először szerepel sportága a programban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Candy Jacobs (@candy_jacobs) által megosztott bejegyzés

A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban szolgáltatott pozitív koronavírustesztet, a két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve a cseh strandröplabdázó, Ondrej Perusic szereplésére még van esély, ha majd letöltik tíznapos karanténjukat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik