Olimpia 2021 – Friss hírek

Nem közölnek képeket térdelő sportolókról az olimpiai oldalak

Tim Clayton/Corbis via Getty Images
Tim Clayton/Corbis via Getty Images

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a tokiói olimpia szervezői megtiltották, hogy letérdelő sportolókról közöljenek képet a közösségi oldalakon az olimpia hivatalos oldalain.

A Guardian beszámolója szerint szándékosan nem közöltek semmilyen képet a közösségi oldalak a brit női labdarúgó-válogatott szerdai mérkőzésén térdelő futballistákról. Később a Svédország-Amerikai Egyesült Államok találkozón is megismétlődött a jelenet, de ismét nem került ki sem Facebookra, Twitterre, vagy Instagramra, sőt az olimpia honlapjának szöveges tudósítása sem számolt be róla, egyedül a televíziós közvetítéseken volt látható.

Kapcsolódó
Olimpiai rekordot állított fel a tíz gólt szerző holland női focicsapat
A győztes és a vesztes csapatban is volt egy-egy játékos, aki eljutott legalább három gólig.

Korábban tilos volt bármilyen politikai, vallási és egyéb propaganda jelenléte az ötkarikás játékokon, a mai szabályzat szerint viszont békés kiállásra van lehetőség, amennyiben az nem akasztja meg a versenyeket. A NOB elnöke, Thomas Bach azt mondta, hogy a mérkőzés előtti térdelés megfelel ennek.

A Guardian cikke azonban egy belső informátorra hivatkozva azt írja, nem közölhetnek a közösségi médiában képeket az olimpia munkatársai, mert megtiltották nekik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik