Olimpia 2021 – Friss hírek

Szatmári András Szilágyival és Decsivel is összeakadhat az elődöntőig

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Akár magyar negyeddöntőt is rendezhetnek a férfi kardozóknál a tokiói olimpián, ez a szombati egyéni verseny pénteki sorsolása után derült ki.

A viadal mindhárom magyar résztvevője a 32 között kezd. A kétszeres címvédő Szilágyi Áron a japán Josida és a venezuelai Quintero párharcának továbbjutója ellen lép pástra, míg a 2017-es világbajnok Szatmári Andrásra az iráni Ali Pakdaman, Decsi Tamásra pedig a németek Európa-bajnok és világbajnoki harmadik versenyzője, Max Hartung vár.

Amennyiben Szatmári és Decsi is sikerrel veszi az első asszóját, a 16 között egymással találkoznak majd, a negyeddöntőben pedig újabb tisztán magyar csata következhet Szilágyival.

A világbajnoki címvédő, világranglista-vezető dél-koreai Oh Szang Ukkal az elődöntőben kerülhet össze valamelyik magyar.

A férfi kardozók egyéni versenyét szombaton, a női tőrözőkét és a férfi párbajtőrözőkét vasárnap, a női kardozókét hétfőn rendezik a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

Csapatban már korábban kialakultak az ágak: a magyar férfi kardozók (szerda) az Egyesült Államok, a női kardozók (július 31.) a Koreai Köztársaság, a női tőrözők (csütörtök) pedig Olaszország ellen lépnek pástra a negyeddöntőben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik