Olimpia 2021 – Friss hírek

„Az egész világ azért zaklatott, mert nő vagyok, aki szexelt”

A 2016-os riói olimpia egyik botrányát a brazilok műugrója, Ingrid Oliveira okozta, aki állítólag a női szinkrontoronyugrás döntőjét megelőző éjszaka kidobta szobájukból versenyzőtársát, Giovanna Pedrosót, hogy egy kajakossal, Pepe Goncalvessel tölthesse az éjszakát.

A páros végül csak az utolsó, 8. helyen zárta a döntőt, egyéniben pedig Ingrid a 22. helyen zárt 10 méteren.

A sportolóval kapcsolatban azonban csak a szerelmi afférról szóltak a hírek, főleg azok után, hogy a sajtó megszellőztette az egész sztorit. Ami Ingrid szerint nem is volt teljesen igaz.

Szexmaraton, orgia – az emberek ilyen szavakkal beszéltek rólam. Állandóan a fenekem volt a téma. Engem az egész világ zaklatott, csak azért, mert nő vagyok, aki szexelt

– nyilatkozta öt éve.

Most azonban úgy döntött, elmondja az igazságot.

„Valóban bevittem a szobába Pedrót, de ez nem a verseny előtti este volt. Emiatt senkit sem rúgtam ki a szobából, és engem sem zavartak haza a játékokról” – mondta.

„Látták, hány óvszert osztottak szét az olimpiai faluban? Usain Bolt egy olyan lányt vitt fel a szobába, akinek akkreditációja sem volt. Az emberek profilokat nyitottak a Tinderen, hogy flörtöljenek. De csak az én esetem szivárgott ki. Amikor megjelent a médiában, napokig sírtam, mert eltorzították az egészet. Az emberek sértegettek a közösségi oldalakon” – tette hozzá.

Tokióban azonban javíthat, ugyanis kiharcolta a részvételt tavaly májusban, két hete pedig Grand Prix-t nyert Olaszországban.

De az olimpiai ciklusa nem volt zökkenőmentes. 2019 elején késett az állami támogatás, így utcai árusként dolgozott, hogy pénzt gyűjtsön. A riói karnevál idején például édességeket árult

Néhány hónappal később megsérült a bal csuklója, így a világbajnokságot is ki kellett hagynia. Akkor úgy érezte, nem lesz esélye az olimpiára, de végül számára a lehető legjobbkor jött a pandémia. A plusz egy év az önbizalma helyreállítását szolgálta.

Az O’Globónak úgy nyilatkozott, amióta néhány nappal ezelőtt megérkezett a japán fővárosba, egészen más légkört talált, mint a riói olimpiai falu pezsgése.

„Most nincs olyan rendetlenség a faluban. Emlékszem, 2016-ban rengeteg ember volt, mindenki mindenkivel fotózkodott. Furcsa, de most könnyebb a fő célra összpontosítani.”

Úgy érzi, ha koncentrál, akkor megtalálja a sikerhez vezető utat.

Nagyon várom, hogy elkezdhessem a versenyt. Új ugrást hajtottam végre Olaszországban, és szerintem nagyon jól sikerült. Kicsit dolgoznom kell még rajta, de eléggé bízom magamban

– mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik