Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Szilágyi Áron zsinórban harmadszor olimpiai bajnok – élő hírfolyam Vissza a közvetítéshez

Szatmári korai búcsúja után Szilágyi tanári vívása hozta vissza az életkedvünket

A Tokióba érkezőket már a reptéren olyan feliratok fogadják, hogy nem menő most a járvány alatt a pacsi meg a kézfogás, majd az olimpia területén mozogva arra is felhívják a figyelmet, hogy a csapattagok, akik korlátozott számban mehetnek csak a lelátóra, nem buzdíthatják hangosan a honfitársaikat. A magyarokat azért így is lehetett hallani, így nem csak a kardok csattogása töltötte be a csarnokot.

Illyés Tibor / MTI Szilágyi Áron (b) és a venezuelai José Quintero asszója a 16 közé kerülésért a férfi kardozók egyéni versenyében a Makuhari Rendezvényközpontban. Szilágyi Áron továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A férfiak kardversenyében három magyar is érdekelt volt a 32 között, közülük Decsi Tamás lépett először pástra, de sajnos hamar végzett is az egyéniben kétszeres Európa-bajnok Max Hartung ellen: két fellángolása volt csak a magyarnak, német riválisa 15-8-cal lépett tovább.

Ahol aztán meglepetésre nem Szatmári András lesz az ellenfele.

A 2017-es világbajnok kissé tompán kezdett, és bár még így is úgy tűnt, hogy kézben tarthatja az asszót, az iráni Ali Pakdaman azonban 7-10es hátrányból 5-1-es sorozatot produkálva fordított, majd a továbbjutást is kiharcolta. Szatmárit még ápolni is kellett, de azt mondta, rendbe jön a július 28-i csapatversenyre.

Kapcsolódó
Sokk: Szatmári a 32 között kiesett az olimpiáról
A 2017-ben egyéni világbajnok magyar kardozó azt mondja, saját maga ellenfele volt.

A szám kétszeres olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron elég magabiztosan vette az első akadályt. A venezuelai José Quintero ellen ugyan 3-2-es hátrányba került, a következő tizenegy találat azonban az övé lett sorozatban. Bár a csörte lezárása kicsit nehézkesen ment, végül így is 15-7-tel jutott be a nyolcaddöntőbe.

A sorsolás után azon bosszankodtunk, hogy Decsi, Szatmári és Szilágyi egy ágra kerül, ám előbbi kettő veresége után eldőlt, hogy nem lesz magyar ütközet az olimpián.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!