A következő élő közvetítés része Siklósi Gergely ezüstérmes párbajtőrben, kikaptak a kézisek

A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik helyen zárt

Az idén Eb-bronzérmes magyar az első meccsén óriási meglepetésre legyőzte a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendit, majd az amerikai Angelica Delgadót is. Pupp Rékát a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a svájci Fabienne Kocher ipponnal állította meg az egyenes ágon, ám miután a vigaszágon wazarit érő dobásával legyőzte a koreai Parkot, a bronzéremért léphetett tatamira az olasz Odette Giuffrida ellen.

Az Atomerőmű SE versenyzője nem ment neki azonnal ellenfelének. Először az olasz próbálkozott, de ezt szépen hárította Braun Ákos tanítványa. Mivel továbbra is Giuffrida tűnt aktívabbnak, másfél perc eltelte után sidóval figyelmeztették Rékát. Eztán az olasz „kamu” kezdeményezésekkel próbálta mutatni az aktivitását, ezzel rávenni a mérkőzésvezetőt az újabb intésre, de ez a mérkőzésidő leteltéig nem következett be.

Mindkét cselgáncsozó hosszú napon van túl, több, úgynevezett golden score-mérkőzésen. Ezúttal is lejárt az idő, következhetett a ráadás, ahol fél perc elteltével ippont dobott Puppon az olasz.

A bronzérem elúszott, maradt a pontszerző hely, de az is szép siker. A meccse után úgy nyilatkozott, hogy a sorsolását nem mondhatta szerencsésnek.

Igazából most el vagyok keseredve, de alighanem pár nap múlva fel fog értékelődni bennem ez az ötödik hely. Újoncként végül is szép eredménynek tartom

– mondta.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik