A következő élő közvetítés része Siklósi Gergely ezüstérmes párbajtőrben, kikaptak a kézisek

A nap, amikor egy család mindkét gyermeke olimpiai bajnok lett Tokióban

Vajon hogyan, milyen címmel, milyen megjegyzéssel kerül be az Abe család naptárába a mai nap? Vajon hogyan tekintenek majd a következő években a 2021. július 25-re? A tokiói olimpia cselgáncstornájának vasárnapi versenynapján ugyanis előbb eldőlt, hogy a női 52 kilogrammban a 21 éves Abe Uta két világbajnoki címe után immár olimpiai aranyérmesnek is mondhatja magát. Ugyanebben a súlycsoportban a magyar Pupp Réka ötödik helyen végzett.)

Kapcsolódó
A cselgáncsozó Pupp Réka ötödik helyen zárt
Az idén Eb-bronzérmes magyar az 52 kilogrammosok súlycsoportjában az olasz Odette Giuffrida ellen maradt alul a bronzmeccsen.

Nem sokkal később az is eldőlt, hogy 23 esztendős bátyja, Abe Hifumi a férfiak 66 kilósok küzdelmében nem talált legyőzőre. Az Abe-család fiúgyermeke ugyancsak kétszeres világbajnok, melyekből az elsőt 2017-ben Budapesten szerezte meg.

Megjegyzendő, az Abe-családnak már van gyakorlata abban, hogy egyazon versenyen moindkét gyermekük aranyat visz haza, hiszen a 2018-as világbajnokságon már egyszer véghezvitték ez a ritka tettet (lásd a japan-forward.com képén).

Cselgáncs, vasárnapi végeredmények:

női 52 kg, olimpiai bajnok: Abe Uta (Japán)
2. Amandine Bouchard (Franciaország)
3. Odette Giuffrida (Olaszország) és Chelsie Giles (Nagy-Britannia)
5. PUPP RÉKA

 

férfi 66 kg, olimpiai bajnok: Abe Hifumi (Japán)   
2. Vazsa Margvelasvili (Georgia)
3. An Baul (Koreai Köztársaság) és Daniel Cargnin (Brazília)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik