A következő élő közvetítés része Siklósi Gergely ezüstérmes párbajtőrben, kikaptak a kézisek

A párbajtőröző Siklósi Gergely elődöntős

A legjobb 32 között a BHSE 23 éves vívója a nála tíz esztendővel idősebb kínai Csao Tung ellen győzött 15-9-re, majd a marokkói Husszam Elkordot verte 15-13-ra a nyolcaddöntőben. Az elődöntőbe jutásról döntő asszóban a koreai Park Sangyoung vár a magyar párbajtőrözőre.

Míg Siklósi az első, Park csak a nyolcadik az aktuális világranglistán, de mivel a riói olimpia aranyérmeséről beszélünk egyáltalán nem várt könnyű asszó a tapolcai születésű vívóra.

Siklósi támadó felfogásban, két találattal kezdett, majd egy gyors tusváltásokat követően már 4-2-t mutatott az eredményjelző. A következő akciónál Park beleugrott Siklósi csípőjébe, talán pengéje kosarával adott egy elefántpuszit. Mindez okozott egy kis fennakadást, egy darabig húzta a lábát a magyar párbajtőröző, majd a folytatásban az első három perc végére ki is egyenlített a koreai (6-6).

A második három perc elején Park került előnybe, Siklósi kapaszkodott folyamatosan egyenlített, de 8-10-nél már kettővel ment a koreai. Siklósi még a harmad vége előtt szépített, így 9-10-el mentek pihenőre.

A záró három perc magyar egyenlítéssel kezdődött, majd egy újabb tussal megfordította a meccset Siklósi (11-10). A rendkívül kiegyenlített küzdelem végét Siklósi bírta jobban és 15-12-re legyőzte a koreait. 2019, Budapest világbajnoka a tokiói olimpia elődöntőjébe jutott! A döntőért az olasz Andrea Santarellivel vív majd.

Háromszor is legyőztem az utóbbi időben, emlékezett erre. Eszem egy kicsit, alszom egy kicsit és már jön is az elődöntő

– nyilatkozta Siklósi.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik