A következő élő közvetítés része Siklósi Gergely ezüstérmes párbajtőrben, kikaptak a kézisek

Siklósi Gergely negyeddöntős párbajtőrvívásban

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A legjobb 32 között a BHSE 23 éves vívója a nála tíz esztendővel idősebb kínai Csao Tung ellen győzött 15-9-re, ennek köszönhetően a marokkói Husszam Elkord várt rá a negyeddöntőben.

Kapcsolódó
Az ismeretlenségből vívta be magát az olimpiai esélyesek közé
Atipikus sporttörténet a 22 éves Siklósi Gergelyről, aki tavaly meglepetésre lett párbajtőr világbajnok. 2020-ban olimpia lesz Tokióban, ahová esélyesként érkezik. Ő azonban óvatos. Interjú.

A női tőrözők kicsit elhúzták az asszóikat, így az eredeti tervhez képest bő fél órával később kezdett Siklósi Gergő – addig Boczkó Gábor (csapatban olimpiai ezüst-, és bronzérmes párbajtőröző) próbálta kellő állapotban tartani világbajnokunkat (2019, Budapest).

A tapolcai születésű vívó adta az első két találatot, majd egy együttes találat és egy újabb egy lámpás után a balkezes ellenfele 4-1-nél fegyvert cserélt – hátha. Ez az apró trükk kicsit megtörte Siklósi lendületét, bekapott két tust, majd egy együttes után le is telt az első három perc (5-4).

„Kívül, fölül!” Kérte tőle edzője, Dancsházy-Nagy Tamás a rövid szünetben, amely eleinte csak együttes találatokhoz vezetett, majd két tiszta találatot is elhelyezett ellenfele bal vállán (10-8). A tunéziai nem hagyta magát azonban nem hagyta magát, kiegyenlített (11-11), majd egy videóbírózás után – Siklósi kérte ki egy döfködés után – megfordította az eredményt (11-12).

Siklósi ritmust váltott és elhúzott 14-12-re, majd 15-13-ra lezárta az asszot.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik