A következő élő közvetítés része Siklósi Gergely ezüstérmes párbajtőrben, kikaptak a kézisek

Siklósi Gergely döntős párbajtőrvívásban

Siklósi Gergely (világranglista 1.) az olasz Andrea Santarellivel (világranglista 5.) került szembe a férfi párbajtörvívás elődöntőjében azt követően, hogy korábban magabiztos vívással előbb a kínai Tung Csaót (15:9), majd a marokkói Husszam Elkordot (15:13) és a negyeddöntőben a dél-koreaiak riói olimpiai bajnokát, Pak Szang Jungot is legyőzte (15:12).

Siklósi tétversenyen háromszor találkozott pályafutása során az olasszal, mindháromszor legyőzte, legutóbb a 2019-es budapesti világbajnokság elődöntőjében. Ezúttal is remekül kezdődött a Honvéd párbajtőrözője számára a mérkőzés, 2-0-ra ellépett, majd egy együttes találat után már 3-1-et mutatott az eredményjelző. A negyediket is Siklósi adta, majd az olasz két találatával zárult az első három perces vívóidő (4-3).

Kapcsolódó
Az ismeretlenségből vívta be magát az olimpiai esélyesek közé
Atipikus sporttörténet a 22 éves Siklósi Gergelyről, aki tavaly meglepetésre lett párbajtőr világbajnok. 2020-ban olimpia lesz Tokióban, ahová esélyesként érkezik. Ő azonban óvatos. Interjú.

A folytatásban az olasz előbb egalizált, majd tusváltások után újra a tapolcai születésű vívó másodpercei következtek, így 8-6-os magyar előnnyel ért véget az újabb három perc.

A záróharmad ismét egy magyar tussal indult, amire az olasz válaszolt, sőt Siklósi két elvétett kísérlete után egyenlített is (10-10). Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa váltott, egy remek második szándékú akcióval kiugratta ellenfelét, védett, majd visszaszúrt, aztán ezt továbbgondolva a következő akciónál már nem védett, hanem simán felszúrta ellenfelét (12-10). Húsz másodperccel a vége előtt már 13-10-es Siklósi vezetést mutatott az eredményjelző. Az olasz elővette a pengetrükköt, kicserélte az eddig használt fegyvert, de ez sem segített, a 14. és 15. tust is ő kapta. 15-10 lett a vége, ami élete első olimpiáján döntőt ér Siklósinak, ez egyben újabb magyar vívóérmet jelent Szilágyi Áron szombati sikere után.

A kérdés már csak, az, hogy arany vagy ezüst lesz belőle. A magyar idő szerint 14,15-kor kezdődő döntőben a francia Romain Cannone lesz az ellenfél.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik