A következő élő közvetítés része A kardozó Márton Anna két vereséggel negyedikként zárt, Milák Kristóf már az előfutamban elverte a mezőnyt – élő hírfolyam

Bohus Richárd beszéde tüzelte fel a férfi gyorsváltót

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar férfi 4×100-as gyorsváltó először úszhatott olimpiai döntőben hétfő hajnalban, de ez sem okozott gondot a négyesnek. A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású csapat országos csúcsot jelentő 3:11.06-os idővel lett ötödik.

Kapcsolódó
A kardozó Márton Anna két vereséggel negyedikként zárt, Milák Kristóf már az előfutamban elverte a mezőnyt – élő hírfolyam
Itt az olimpia harmadik napja: minden érdekességről, eredményről, magyar sikerről beszámolunk.

A verseny után elmondták az úszók, hogy volt némi feszültség a versenyzőkben, azonban Bohus Richárd beszéde átsegítette a magyarokat a gátlásokon.

Szerencsére Ricsi tartott egy kis motivációs beszédet a last callban, ami sokat jelentett, mert még jobban rápörögtünk, viszont lazán tudtunk úszni. Ez a váltó, az ember odaadja a szívét, odaadja mindenét, és abból ki tud jönni egy ilyen részidő is

– mondta Szabó Szebasztián a Magyar Úszószövetségnek.

Kovács Tamás / MTI

Milák Kristóf is inkább arról beszélt a döntőt követően, hogy kevésbé volt feszült, mint a vasárnapi előfutamon.

„Ez a 48.2 nagyjából annak felel meg, amit tudok, picit elmarad a legjobbamtól, de most egyáltalán nem vagyok rákészülve a száz gyorsra, azaz nagyon örülök, hogy így sikerült. Ellentétben a tegnap estivel, amikor eléggé be voltam feszülve, most ez egy könnyed, laza úszás volt, és szerintem óriási, amit ma csináltunk így a srácokkal.”

Bohus beszéde tehát tökéletesen bevált, egyfelől mert jól érezte, hogy feszültek a társai, másfelől pedig azért is, mert megtalálta a megfelelő szavakat, hogy a görcsösséget feloldja.

„Láttam a srácokon, hogy megint kezdenek befeszülni a rajt előtt, úgyhogy tartottam nekik egy kis előadást, hogy csak élvezzék ezt az egészet… És tényleg élveztük. Ma mindenki a legjobbját adta, ami belefért, beletettünk mindent, amink volt, meg még többet is talán.

Kristóf megint nagyot ment elsőre, Szebi ma utolérte a vízalatti kamerát, elképesztő volt, amit ma úszott, és óriási volt látni, ahogy jön Nándi az ostorcsapásaival, én tudtam, hogy ezekkel a rettenetes hosszú karjaival szépen lenyúlja a franciákat is. Ötödikek lettünk, megvan a csúcs, tényleg fantasztikus érzés.”

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik