A következő élő közvetítés része Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, kizárták a 4x200-as gyorsváltónkat – keddi hírfolyam

Megvan a nap szenzációja: Vas Kata Blanka negyeddikként ért célba

MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller
MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Vas Kata Blanka negyedik helyen ért célba a tokiói olimpiai játékok hegyikerékpáros versenyén

Kapcsolódó
Sárban meg kanyarban erős a drótparipára született lány
Él köztünk egy 19 éves lány, aki kerékpáron ülve – olykor azt a vállára kapva és futva – ér el egyre szebb eredményeket. Interjú a tokiói pontszerzésről álmodó Vas Kata Blankával, akit három szakágban is a legjobbak között tartanak számon.

A magyar versenyző a rajtnál el tudott jönni az élbollyal, ami fontos volt, mert az emelkedőn többen is elestek és egymást akadályozva haladt a mezőny. A mindössze 19 éves bringás viszont ebből így kimaradt, amivel sok időt nyert. Erre szüksége is volt, mert sajnos elcsúszott egy kanyarban és a tizedik helyre esett vissza. Ezt viszont tartani tudta, sőt innentől megnyugodott és kiegyensúlyozott teljesítménnyel tekert tovább.

A java csak ezután jött, mert a tizedik helyről szépen apránként előrébb csúszott Vas Kata Blanka és mire a hajrához ért a verseny, már a hatodik helyen haladt a magyar kerékpáros, sőt még jobban rákapcsolt. Miközben a legtöbben elfáradtak a verseny végére, a magyar bringás nem lassult és az utolsó kilométerekre egészen a negyedik helyig jött föl, amit magabiztosan meg is tudott őrizni.

Nem volt kérdés egyébként, hogy az aranyérem Jolanda Neff nyakába kerül, szinte végig oktatta a mezőnyt, több mint egy perc volt az előnye a verseny nagy részében. Svjác viszotn aratott, mert Neff mögött két honfitársa végzett, Sina Frei és Linda Indergrand.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik