A következő élő közvetítés része Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, kizárták a 4x200-as gyorsváltónkat – keddi hírfolyam

Milák Kristóf: Olyan idővel akarok nyerni, ami nyomot hagy

MTI/AP/Matthias Schrader
MTI/AP/Matthias Schrader

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is bejutott a 200 méteres pillangóúszás szerdai döntőjébe.

Kapcsolódó

A szám világbajnokaként Milák finálés helyezése sem meglepő, sőt az sem, hogy majdnem olimpiai csúcsot úszva a legjobb idővel került döntőbe. Elmondása szerint ott akar majd igazán nagyot alkotni.

„Az idő nem rossz, őszintén szólva erősen lamentáltam idefelé jövet, hogy megint legyen csak egy sima, nyugis úszás, vagy fogjam meg egy picit, és végül az utóbbi mellett döntöttem.

Én holnap tényleg olyan idővel akarok nyerni, ami nyomot hagy, és ahhoz nem ártott, ha már most elkezdem picit pörgetni magam, jobban megnyomni az első százat, aztán rátenni valamennyit a harmadik hosszon. Azt éreztem, hogy a negyedik most kissé csikorgott, viszont így pontosan tudom, mire kell holnap még jobban odafigyelnem.”

Az ötödik legjobb idővel döntőbe kerülő Kenderesinek sincs miért szégyenkeznie, ő a saját futamában másodikként ért célba. Pedig nem is tudott rendesen aludni.

Ezt akartam csinálni, jönni egy nagyon komoly utolsó ötvenet, igaz, legalább egy másodperccel jobb idővel. Ám amitől féltem, az bekövetkezett, iszonyú gyötrelmes volt négy óra alvás után felkelni. Sajnos, korábban nem tudtam elaludni, mert én úgy vagyok bekötve, hogy este még végig kell vennem magamban az úszásomat. Reggel, vagy inkább hajnalban, pedig pont akkor jött az ébresztő, amikor még visszazuhantam volna – szóval innen kellett felpörögni, és most ez ennyire sikerült. Biztos vagyok benne, hogy holnap jobb lesz.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik