Olimpia 2021 – Friss hírek

Hosszú Katinka majdnem kiesett, Milák gálázott, a kézisek csúnya verést kaptak – ez történt, amíg aludtunk

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI
Miközben Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is remekelt 200 pillangón, Hosszú Katinka majdnem lecsúszott a 200 vegyes döntőjéről. A nap pozitív meglepetése azonban Bragmayer Zsanetté, aki a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében, amely magyar olimpiai rekord. A reggel legnagyobb csalódása pedig a kéziválogatotté, amely tükörsimán kapott ki a braziloktól.

Triatlon: Rögtön sikerélménnyel indult a versenynap, Bragmayer Zsanett 12. helyen végzett. A magyar női triatlonosok közül ez a legjobb olimpiai helyezés, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydneyben a 19. volt. Kovács Zsófia viszont nem tudta befejezni a versenyt.

Úszás: Milák Kristóf magabiztos úszással jutott fináléba 200 méter pillangón, mellette az ötödik legjobb idővel döntőbe jutott Kenderesi Tamás is ugyanebben a számban. A sokk ezután jött csak, Hosszú Katinka ötödik lett a 200 vegyes előfutamában, ezért a másik elődöntőn izgulni kellett, hogy összejön-e a finálé. Végül hetedik idővel kvalifikálta magát.

Kézilabda: A magyar kézilabda-válogatott első négy helyzetét belőtte Brazília ellen, ezután viszont megtorpant, majd görcsös lett, végül teljesen szétesett. A magyar csapat teljesen alulmúlta önmagát elöl és hátul is, végül 33-27-re kapott ki a leginkább nyerhetőnek vélt mérkőzésen.

Cselgáncs: A férfiaknál Ungvári Attila (81 kg) első mérkőzését elveszítette Mohamed Abdelaal ellen három intéssel. A nők között Özbas Szofi (63 kg) első meccsét megnyerte, ezután viszont az olasz Maria Centracchio ellen ipponnal kikapott.

Tollaslabda: Sárosi Laura Achilles-ín szakadás miatt kénytelen volt feladni az olimpiát, ezért ki sem tudott állni ellenfelével szemben. Krausz Gergely viszont igen, őt az orosz Szergej Szirant 2-0-ra verte, egyben búcsúztatta is.

Mire számíthatunk még?

  • Péni István és Mészáros Eszter középdöntőbe jutott a légpuskások vegyescsapat-versenyében,
  • Berecz Zsombor, Vadnai Benjamin és Érdi Mária vitorlázók versenyei is tartanak,
  • Vas Kata Blanka Mountain Bike-ban szerepel majd,
  • a férfi pólócsapat Japán ellen játssza második fordulóját a csoportban,
  • valamint további előfutamokat rendeznek úszásban, medencébe ugrik Szabó Szebasztián, Németh Nándor, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Kalmár Ákos, továbbá a 4x200m gyorsváltó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik