Olimpia 2021 – Friss hírek

„Nem akartam semmi hülyeséget csinálni” – Simone Biles a mentális állapota miatt adta fel

Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP
Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP

Simone Biles nem sérülés, hanem mentális egészségének megőrzése érdekében lépett vissza a női tornászok – orosz sikerrel zárult – csapatversenyétől az első szer után, írta az MTI.

„Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem” – mondta az olimpia egyik legnagyobb sztárja.

A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló a játékok további részével kapcsolatban úgy fogalmazott, csütörtökig, a női egyéni összetett döntőig meglátja, mi történik, egyelőre csak egy nappal gondolkodik előre.

A mentális egészségemre kell koncentrálnom, mert ez minden sportágban egyre fontosabb. Meg kell magunkat védeni, ahelyett, hogy kimennénk, és azt tennénk, amit a világ elvár tőlünk. Már nem bízom annyira magamban

– tette hozzá Biles.

Kiemelte, jó néhány napig mindenki róla beszélt, emiatt hatalmas súly nehezedik a vállaira.

„A nap végén mi is csak emberek vagyunk, nem sportolók. Van, amikor vissza kell lépned egyet. Nem akartam semmi hülyeséget csinálni. Ez az olimpia, a világ legnagyobb sporteseménye, amin ha nem száz vagy százhúsz százalékot teljesítesz, megsérülhetsz” – nyilatkozta a 24 éves amerikai tornász, akit az – egyébként rosszul sikerült, 13,766 pontra értékelt – ugrása után a csapatorvos kísért be az öltözőbe és a folytatásban csak kívülről szurkolt társainak.

A számot 1992 után ismét az oroszok nyerték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik