Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, kizárták a 4x200-as gyorsváltónkat – keddi hírfolyam Vissza a közvetítéshez

Románia új úszósztárja majdnem csodát tett az olimpián

Kezdjük a legfontosabbal: kedden a tokiói olimpiai délelőtti úszóprogramjában döntőbe jutott 200 pillangón Milák Kristóf (természetesen legjobb idővel) és Kenderesi Tamás, valamint 200 vegyesen Hosszú Katinka (neki azért rezgett a léc, ötödik lett a futamában, végül hetedik helyen lett döntős).

A versenynap első fináléja a 200 méteres férfi gyors döntője volt, amit a britek uraltak: Tom Dean nyert Duncan Scott előtt 1:44.22-es idővel. A brazil Fernando Scheffer ért be a harmadik helyre. Ami viszont extra, hogy a románok nagy tehetsége, a mindössze 17 éves David Popovici negyedik helyen csapott célba, mindössze két századdal maradt le a dobogóról.

François-Xavier MARIT / AFP

Olimpiai rekordot hozott a 100 hát döntője: az ausztrál Kaylee McKeown ugyan féltávnál még a harmadik helyen fordult, de aztán szédületes hajrába kezdett és tulajdonképpen simán megverte a kanadai Kylie Massét. 57.47 az új csúcs.

Női dél-afrikai úszó pedig a 2000-es játékok óta nyert ismét olimpiai érmet.

Tatjana Schoenmaker volt a 100 méteres mellúszás legnagyobb esélyese, és végül ugyan lemaradt az aranyéremről, így is rég látott sikert szállított hazájának. Mindössze 17 éves úszó győzte le, az amerikai Lydia Jacoby (1:04.95) sikerének ráadásul még a riválisok is örültek, Schoenmaker és a harmadik helyen végző Lilly King is egyből odaúszott gratulálni az elérzékenyült győzteshez.

Volt ezen kívül egy orosz duplázás is: miközben Kliment Kolesnyikov és Ryan Murphy óriásit csatázott a medence közepén, a kettes pályán úszó Jevgenyij Rilov mindkettejüket lehagyta és Európa-rekordnak számító 51.98-cal nyerte meg a férfi 100 hátat. Az orosz csapat 1996 óta először nyert medencés olimpiai aranyérmet, az Egyesült Államok nagy sorozata pedig megszakadt: a férfiaknál a két hátúszótávon Atlanta óta mindig az amerikaiak nyertek, mostanáig.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!