Olimpia 2021 – Friss hírek

Sírva kért bocsánatot a kínai asztaliteniszező, amiért csak ezüstöt hozott

Wang Dongzhen / XINHUA / Xinhua via AFP
Wang Dongzhen / XINHUA / Xinhua via AFP
Kína elvesztette a pingpongháború első felvonását.

Igazi álomdöntőt láthattak a nézők Tokióban, amikor az asztalitenisz vegyes páros fináléjában a sportág két nagyhatalma, az egyeduralkodó Kína és a feltörekvő Japán csapott össze. A párharcot nagy csatában a hazai pályán versenyző Mizutani Jun, Ito Mima duó nyerte, a siker jelentőségét pedig jól mutatja, hogy a 2004-es athéni olimpia óta ez volt az első alkalom, hogy nem Kína nyerte az aranyat valamelyik aszteliteniszes versenyszámban

Ahogy a Vice írja, az eredmény kisebb nemzeti letartgiát okozott a vesztes félnél, a döntőben kikapó Hszü Hszin és Liu Siven összetörve nyilatkoztak a finálé után. A páros női tagja, Liu Si-ven sírva kért bocsánatot a honfitársaitól az állami tévé kamerája előtt, amiért csalódást okozott a csapatnak és az országnak. Társa, Hszü Hszin szitén arról beszélt, hogy nagyon csalódott az eredmény miatt, és biztos benne hogy a kínai nép nem fogadja el az eredményt, kudarcnak fogják értékelni a második helyet.

Az ezüstérmes duót azóta több kínai híresség is a védelmébe vette és a kínai közösségi oldalakon is többnyire pozitívan értékelik Hszinék teljesítményét. Emellett a Kínai Kommunista Pát lapja, a People’s Daily is alapvetően pozitívan számolt be az eredményről.

A javítási lehetőség pedig még adott Kína számára, a pingpongháború ugyanis folytatódik és jó esély van arra, hogy férfi és női egyéniben, valamint párosban is japán és kínai versenyzők küzdjenek megy egymással az aranyéremért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik