Olimpia 2021 – Friss hírek

Hosszú: Érett, hogy egyszer rosszul ússzak, kár, hogy most jött ki

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Hosszú Katinka Rióban a 200 és a 400 vegyest is megnyerte, így a tokiói olimpián címvédőként állhatott rajthoz mindkét számban.

Tokióban aztán 400 vegyesen ötödik lett, majd a 200 pillangót beáldozva indult el a rövidebbik vegyesszámban, de már féltávnál látszott, hogy a dobogóra nem érhet oda. Végül a hetedik helyen végzett, az aranyérem a japán Ohasi Juié lett, aki így duplázott, és ezzel ő lett zsinórban a hetedik úszó a nőknél, aki egy olimpián belül mindkét vegyest megnyeri.

Hosszú a verseny után azt mondta, próbálkozott mindennel, de nem tudott volna jobbat úszni. Mostani eredménye (2:12.38 perc) hat másodperccel marad el egyéni legjobbjától, a 2015-ben,a kazanyi világbajnokságon felállított világcsúcstól.

Érett már, hogy egyszer rosszul ússzak, kár, hogy ez most, egy olimpián jött ki. Nem szeretnék kifogásokat, de biztos számít, hogy tavalyról elhalasztották az olimpiát, és emiatt újra kellett tervezni a felkészülést. Hogy mi lesz 200 háton? Természetesen elindulok, próbálkozom még

– mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik