Olimpia 2021 – Friss hírek

25 év börtönre ítélték az ausztrálok olimpiai hősét

AFP PHOTO / MLADEN ANTONOV
AFP PHOTO / MLADEN ANTONOV

Kokaincsempészet miatt 25 év börtönbüntetésre ítélték Nathan Baggaleyt, az ausztrálok kétszeres olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok kajakozóját.

A 45 éves sportolót 2004-ben még az év sportolójának választották hazájában, egy évvel később azonban doppingügybe keveredett és ezzel véget is ért a pályafutása.

Az exsportolót és hat évvel fiatalabb öccsét 2018-ban fogták el, amikor 650 kilogrammnyi kokaint próbált becsempészni Ausztráliába.

Mindezt elég amatőr módon csinálták, Ausztrália keleti partján felfújható csónakban buktak le, amikor egy külföldi hajóról nagy csomagokat vettek át. A testvérek ugyan kiszúrták a rendőrségi hajót, és bedobálták csomagjaikat a vízbe, néhány óra hajtóvadászat után azonban elfogták őket.

Nathan Baggaley elismerte, hogy ő vásárolta a gumicsónakot, de azt állította, hogy azt bálnalesre használták, és hogy a fedélzeten tartózkodó harmadik személy, Anthony Draper önállóan tervezte meg a kokaincsempészetet.

Hirtelen teljes gázt adott és nekivágtunk a tengernek. Azt mondta, folytatja, ha akarjuk, ha nem, és megfenyegetett, hogy megöli a családomat, ha nem segítek

– magyarázta Nathan Baggaley.

A brisbane-i bíróság azonban ezt nem vette be, az egykori kajaksztárt 25, öccsét 28 év börtönre ítélte – jó magaviselettel 12 és 16 év után szabadulhatnak.

A bíró szerint a fivéreket kapzsiság motiválta, és súlyosbító körülményként azt is beszámolta, hogy korábban mindketten börtönben voltak 1500 ecstasy tabletta forgalmazásáért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik