A következő élő közvetítés része Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón, a férfi pólósok győztek az Egyesült Államok ellen – élő hírfolyam

„Ébernek kell lennünk” – spanyol kézikapitány a magyarok elleni meccsről

Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Három vereség után az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a magyar női kézilabda-válogatott, amely magyar idő szerint 12.30-tól Spanyolország ellen lép pályára.

A rivális két győzelemnél jár, miután a svédek elleni súlyos vereség (24-31) után 28-25-re verték a franciákat és 27-23-ra a brazilokat.

Nerea Pena számára különleges lesz a mérkőzés, hiszen nyolc évet kézilabdázott Magyarországon, 2012-19 között az FTC, majd bő egy évig a Siófok játékosa volt.

Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Számomra ez egy különleges mérkőzés, mert sok évet játszottam Magyarországon. Jól ismerek mindenkit, de ez kétélű fegyver is lehet. Igazi kulcsmérkőzés lesz a továbbjutás tekintetében, szeretnénk jól játszani

– mondta.

„Két nagyon fontos győzelem után jó érzéssel lépünk majd pályára. lendületben vagyunk, de két lábbal a földön állunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy két pontot szerezzünk, és a lehető legjobb pozícióban jussunk be a negyeddöntőbe.”

A spanyolok szövetségi kapitánya, Carlos Viver a legnagyobb tisztelettel tekint minden ellenfélre.

„Lépésről lépésre folytatjuk, minden mérkőzést döntőnek tartunk. Magyarország jó csapat, különösen a balátlövők – például Háfra Noémi – veszélyesek.

Ébernek kell lennünk.

A két csapat eddig 23 alkalommal találkozott egymással, a magyarok 11-szer, a spanyolok hatszor nyertek, hat meccs pedig döntetlennel ért véget.

A B csoport állása

1. Svédország 5 pont
2. Spanyolország 4
3. Brazília 3 (80-78)
4. Franciaország 3 (83-85)
5. Orosz olimpiai csapat 3 (86-91)
6. Magyarország 0

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik