Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón, a férfi pólósok győztek az Egyesült Államok ellen – élő hírfolyam Vissza a közvetítéshez

Milák: „Egyre jobban félhet a riválisom”

Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szombati napján.

A 200 méteren aranyérmes magyar versenyző a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, amelynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán.

Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de a BHSE 21 éves világklasszisa már nem tudta utolérni riválisát.

Jonathan NACKSTRAND / AFP

Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, Milák 23 századdal maradt el tőle, de így is 50 századdal megdöntötte saját országos csúcsát (50.18), amelyet májusban a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

„Hihetetlenül boldog és elégedett vagyok., Ez volt életem legkomolyabb csatája. Nagyon jót repesztettünk, jól is éreztem magam az első ötvenen. De kellett volna még egy méter. Vagy ha jobban kijön a fal, akkor esetleg – de így is boldog vagyok” – nyilatkozta Milák Kristóf az M4 Sport kamerája előtt.

Ez van, ő a legjobb ebben. Egyre közelebb vagyok hozzá, egyre jobban félhet. Remélem, egyszer sikerül őt is megelőznöm.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!