Olimpia 2021 – Friss hírek

„Büszkévé tette az országot” – összeesett a célegyenesben, mégis befejezte a versenyt a futó

Fox/Twitter
Fox/Twitter

Pénteken kiosztották az első atlétikai érmeket a tokiói olimpián, az etióp Selemon Barega nyerte meg a férfiak 10 kilométeres versenyfutását két ugandai riválisa, a világcsúcstartó Joshua Cheptegei, valamint Jacob Kiplimo előtt. Az ugandaiak taktikája nem jött be: a futamot végül feladó Stephen Kissa meghúzta a verseny elejét, de aztán csalódottan vette észre, hogy honfitársai nem követték.

A futásnak volt egy hőse is. Az ausztrál Patrick Tiernan sokáig úgy haladt, hogy az első tízben végezhet, tartotta a lépést az élbollyal, ám a célegyenesre elfogyott az erejével és összeesett. Nem adta fel, befutott a célba a 18. helyen, majd kerekesszékkel vitték el az orvosi szobába. Később az ausztrál válogatott a Twitterén azt írta, hogy rendben van a sportoló és megkapja a szükséges ellátást.

Pat Tiernan büszkévé tette Ausztráliát a 10 kilométeres versenyen

– írták a Twitteren.

Magyar érdekeltség is volt az első napon, az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok Márton Anita 21. lett női súlylökésben, így nem jutott be a döntőbe. A 32 éves Mártonnak januárban lánya született, tavasszal a térdét is műtötték, Tokióba pedig egy nappal a verseny előtt érkezett meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik