Olimpia 2021 – Friss hírek

A kéziválogatott megragadta utolsó esélyét az olimpián, legyőzte a spanyol csapatot

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI
A magyar női kézilabda-válogatott első győzelmét szerezte a tokiói olimpia csoportkörében, ezzel életben tartotta a továbbjutási reményeit. Elek Gábor csapata jól kezdett, végig vezetett és egyetlen második félidei megingást leszámítva verte Spanyolország ellen 29-25-re. A továbbjutáshoz azonban a csoportelső Svédország ellen is nyerni kellene.

Remekül kezdett a magyar csapat, ám ezúttal nem csak az első percek alakultak jól, ahogyan Brazília ellen történt, hanem az egész első félidőben koncentrált, jó játékot mutatott Elek Gábor együttese. Védekezésben óriási fejlődést mutattak a magyarok,

az első húsz percben összesen öt gólt dobott csak Spanyolország, miközben szépen nőtt a különbség a két válogatott között, különösen Márton Gréta lőtt hatékonyan.

Az első félidő végén ötgólos előnye is volt a mieinknek, de némi szellemi fáradtság jelei mutatkoztak és szünetre 14-11-gyel vonultak pihenni a csapatok. Térfélcsere után megakadt a magyar válogatott, de az igazán ijesztő az a nyolcperces periódus volt egy időkérés után, amikor a spanyolok egy 8-1-es szakaszt produkálva 23-21-re jöttek föl.

Hajrára viszont úgy tűnt, belefáradtak a spanyolok a rohanásba és egy komoly 4-0-s szakasszal az utolsó pár percre biztossá vált a siker. Végül 29-25-re győzött a magyar válogatott, amivel él még a remény a továbbjutáshoz, ám ehhez a csoportelső svéd csapatot kell legyőzni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik