A következő élő közvetítés része Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón, a férfi pólósok győztek az Egyesült Államok ellen – élő hírfolyam

Újabb számoktól lépett vissza Simone Biles

Loic VENANCE / AFP
Loic VENANCE / AFP

Az amerikai tornászklasszis, Simone Biles nem indul az ugrás és a felemás korlát szerenkénti döntőjében a tokiói olimpián. Hogy a többi számot vállalja-e, majd később dönti el.

Kapcsolódó
Veszélyben lett volna Simone Biles, ha nem lép vissza
Minden idők egyik legjobb tornásza leblokkolt ugrás közben, és csak a szerencsének köszönheti, hogy egyáltalán talpra érkezett. Az úgynevezett twisties nem ismeretlen jelenség, ilyenkor az agy és a test a nagy nyomás hatására nem működik együtt. Nem véletlenül nevezik a tornászok rémálmának.

A 24 éves, négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok Biles a csapatdöntőben lépett vissza a versenyzéstől, eleinte sérülésre gyanakodott mindenki, de utólag tisztázta: a mentális egészsége miatt hozta meg ezt a döntést. Az amerikai válogatott, amelynek tagjai támogatták csapattársukat, a második helyen végzett az oroszok mögött. Simone Biles nem vállalta aztán az egyéni összetett fináléját sem, a lelátóról szurkolt az amerikaiaknak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik