Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón, a férfi pólósok győztek az Egyesült Államok ellen – élő hírfolyam Vissza a közvetítéshez

Szétesett és 8. lett a magyar női kardcsapat

Márton Anna sérült térde nem bírta tovább, már Japán ellen le kellett cserélni, eztán a magyar női kardválogatott az utolsó mérkőzését is elvesztette, így a kilences mezőnyben a várakozást alulmúlva a nyolcadik helyen végzett a fegyvernem szombati csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár összeállítású együttes a dél-koreaiaktól és a házigazda japánoktól elszenvedett vereség után egy újabb ázsiai rivális, Kína ellen lépett pástra, és 45-30-ra alulmaradt. A kilenc asszó közül mindössze egyet sikerült megnyernie a teljesen szétesett magyar csapatnak, az utolsó előtti párban Battai 6-5-re verte a rivális csereemberét, az ekkor beállt Kuo Ji-csit, de egyébként kínai fölényt hozott a mérkőzés.

Az elvesztett negyeddöntő után nagyon letargikus állapotba kerültünk. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy bekerüljünk a négy közé, ami a célunk volt. Sajnos a mai teljesítményünk ennyire volt elég. Természetesen szerettük volna megnyerni az alsóági meccseinket, de úgy éreztem, hogy még mindig a Dél-Korea elleni összecsapás hatása alatt voltunk. Nagyon elkeseredtünk, hogy nem sikerült azon győzünk.

– nyilatkozott Katona Renáta.

Ez volt az utolsó magyar érdekeltégű szám vívásban, a sportági küldöttség egy-egy arany- (Szilágyi Áron), ezüst- (Siklósi Gergely) és bronzérmet (férfi kardcsapat) nyert, illetve egy negyedik (Márton Anna), egy hetedik (női tőrválogatott) és egy nyolcadik (női kardválogatott) helyet szerzett a japán fővárosban.

női kard, csapatverseny:

elődöntő:
Orosz olimpiai csapat-Koreai Köztársaság 45-26
Franciaország-Olaszország 45-39

 

az 5. helyért: Japán-Egyesült Államok 45-43
a 7. helyért: Kína-Magyarország 45-30

korábban, negyeddöntő:
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-40
Orosz olimpiai csapat-Japán 45-34
Franciaország-Egyesült Államok 45-30
Olaszország-Kína 45-41

 

az 5-8. helyért:
Japán-Magyarország 45-42
Egyesült Államok-Kína 45-35

 

később:
bronzmérkőzés: Olaszország-Koreai Köztársaság 11.30
döntő: Orosz olimpiai csapat-Franciaország 12.30

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!