Olimpia 2021 – Friss hírek

Szétszedik az interneten az olimpiai bajnok sportlövőt, mert állítólag rosszul fogja a pisztolyt

Sokak szerint nem biztonságos és felelőtlen ez a testtartás.

Szétlövés után, olimpiai csúccsal nyerte meg a női sportlövők sportpisztoly számának versenyét a tokiói olimpián Vitalina Bacaraskina. Az orosz csapat versenyzője most azonban nem a lenyűgöző sportteljesítményével került reflektorfénybe, sokkal inkább amiatt, hogyan fogja a fegyverét.

A Ladbible szúrta ki, hogy a Twitterre felkerült egy kép a sportolóról, ahogy épp célba lő, a fotót pedig eredetileg azért töltötték fel, hogy ámuljanak rajta, milyen hihetetlen lazasággal versenyez Bacaraskina.

A téma azonban hamar elterelődött, mostanra a legtöbb komment már arról szól, hogyan kellene szabályosan, biztonságosan fogni a pisztolyt, mert hogy Bacaraskina egészen biztos, hogy nem így tesz.

Van, aki azt kifogásolja, hogy csak félkézzel fogja a fegyvert, más szerint amint meghúzza a ravaszt eltörik a csuklója, de a visszarúgó fegyvertől az orra sincs biztonságban. Ezek a kommentek úgy íródtak, hogy a verseny már lezajlott, így tény az is, hogy az orosznak sem a csuklója sem az orra nem tört el a mutatvány során.

A 10 méteres légpisztolyos versenyben valójában szabály, hogy egy kézzel kell lőni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik