Olimpia 2021 – Friss hírek

Átaludták a meccs felét, kínos vereséget szenvedtek pólósaink

Vladimir Pesnya / Sputnik via AFP
Vladimir Pesnya / Sputnik via AFP

Meglepetésre 11-9-es vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott Kína ellen az olimpia torna utolsó csoportmérkőzésén.

Pénteken Bíró Attila még azzal viccelődött a japánok ellen kínkeservvel megnyert csoportmérkőzés után, hogy lám, a lányok még mindig tudnak meglepetéssel szolgálni.

Akkor a csapat 10-10-ig nem tudta lerázni a csoport leggyengébbjét, végül csak bedarálta a hazaiakat 17-13-ra.

A szövetségi kapitány szavaiból arra mertünk következtetni, hogy csak rendet tesz a fejekben, hiszen a csoport utolsó mérkőzésén az a Kína következett, amely ellen illett volna nyerni, és amely az ázsiai rangadón 16-11-re legyőzte a japánokat korábban.

A nagy áttörés azonban nem következett be, a csapat nagyon nem tudott felpörögni, így Kína 3-0-val nyitott, és az első negyedet 4-1-es előnnyel zárta. Sőt, a másodikban erre is rá tudott tenni egy lapáttal, a félidei 7-2-es vezetésüket aztán még egy góllal megfejelték.

2-8-nál felrémlett, hogy ez lehet a magyarok legsúlyosabb olimpiai veresége, de ekkor megrázta magát a csapat, és egy 4-1-es sorozattal visszakapaszkodott mínusz háromra.

Illyés Tibor / MTI

A negyedik negyed közepén Gurisatti Gréta harmadik találatával 7-9 lett az állás, majd 54 másodperccel a meccs vége előtt ugyancsak ő vágott be egy ötméterest (8-9).

De ez is kevés volt, Kína még két gólt szerzett és bebiztosította a győzelmét (9-11).

Női vízilabda, B csoport, 4. forduló

Magyarország – Kína 9-11 (1-4, 1-3, 4-2, 3-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik