Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Lőrincz Tamás éremközelbe jutott, ikszeltek a pólósok – ez történt, amíg aludtunk

Abzal Kaliyev / Sputnik / Sputnik via AFP
Abzal Kaliyev / Sputnik / Sputnik via AFP

Kajak-kenu: Hét magyar egységből hat továbbjutott, így női K-1 200 méteren Lucz Dóra és Kárász Anna, férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám, K-2 500 méteren pedig a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, valamint a Csipes Tamara, Medveczky Erika kettős is bekerült a középfutamokba. Ez csupán C-2 1000 méteren a fiatal Adolf Balázs, Fejes Dániel duónak nem jött össze.

Kapcsolódó
Jó rajt kajak-kenuban: hétből hatan bejutottak a középfutamokba
Csak egy kajak-kenu egységünk nem jutott tovább.

Atlétika: A kalapácsvető Halász Bence nem jutott be a döntőbe, 75,39 méteres dobása a 14. helyhez volt elég.

Vízilabda: A magyar férfiválogatott egy győzelemmel akár a csoportelsőséget is kiharcolhatta volna az olaszok ellen, de az 5-5-ös döntetlen csak a harmadik helyhez volt elég.

Birkózás: A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában Lőrincz Tamás a nyolcaddöntőből mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel marokkói ellenfele koronavírus-fertőzés miatt nem állt ki ellene. Első mérkőzését így a nyolc között vívta és legyőzte a japán Jakubu Soheit, és készülhet az elődöntőre.

A 97 kg-osok között Szőke Alex a nyolcaddöntőben legyőzte a cseh Artur Omarovot, majd a nyolc között vereséget szenvedett az oroszok kétszeres világ- és Európa-bajnokától, Musza Jevlojevtől.

Sportlövészet: Péni István és Pekler Zalán nem jutott döntőbe a férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában: előbbi a 10., utóbbi a 18. helyen zárt.

Mire számíthatunk még?

  • 9.15-től a női kézilabda-válogatott a svédek ellen lép pályára.
  • Lőrincz Tamás a 11.15-kor kezdődő elődöntős programban az iráni Mohammedali Geraei ellen birkózik a fináléba kerülésért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik