Olimpia 2021 – Friss hírek

Mutatjuk, Lőrincz Tamás hogyan nyalábolta fel és pörgette meg japán ellenfelét

A BHSE világ- és négyszeres Európa-bajnoka a nyolcaddöntőből mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel marokkói ellenfele nem mérlegelt.

Az elődöntőbe jutásért a japán Jakubu Soheivel találta magát szembe, aki eddig jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkezett. Azonban a hazai szőnyegen birkózó sportoló meglepetésre a 16 között felülmúlta a 2017-ben egy súlycsoporttal lejjebb vb-ezüstérmes kazah Demeu Zsadrajevet.

Kapcsolódó
Lőrincz Tamás: Minden évben nyolcszor tíz kilót fogytam, az brutális
A tokiói olimpia érem-, sőt aranyesélyese elmeséli, mi mindent képes megtenni egy élsportoló az álma beteljesüléséért. Interjú a 15 év alatt 14 világ-, Európa-bajnoki és olimpiai medált szerző – érmek tekintetében minden idők legeredményesebb – magyar birkózójával.

Szóval előzetesen mégsem tűnt egyszerű mérkőzésnek ez a negyeddöntő Lőrincz Tamás számára, aki végül előbb a földre küldött ellenfelét összenyalábolta és három pontért megpörgette, majd amikor őt küldte le a szőnyegre a mérkőzésvezető, remekül kivédekezte a japán akcióját. Végül 3-1-re nyert és elődöntőbe jutott. Mutatjuk, hogyan:


A londoni olimpián ezüstérmes Lőrincz magyar idő szerint hétfőn 11.15-kor lép szőnyegre, amikor az iráni Mohammedali Geraeivel találkozik a fináléba kerülésért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik