Olimpia 2021 – Friss hírek

Lőrincz Tamás olimpiai bajnoki címmel zárta le a pályafutását

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A birkózó Lőrincz Tamás nyerte a magyar küldöttség negyedik aranyérmét Tokióban.

A 34 éves Lőrincz pályafutása második olimpiai döntőjét vívta, hiszen 2012-ben, Londonban is eljutott az aranymeccsig, akkor kikapott dél-koreai ellenfelétől. Akkor szomorúan azt mondta, ez egy vissza nem térő lehetőség volt, ehhez képest kilenc évvel később ismét eljutott az olimpia legfontosabb meccséig.

Lőrincz a nyolcaddöntőt kihagyta, mert ellenfele nem állt ki, a negyeddöntőt könnyedén húzta be a japán Jakubu Sohei ellen (3-1), míg az elődöntőben izgalmas végjátékban 6-5-re verte a kétszeres vb-bronzérmes iráni Mohammedali Geraeit. A súlycsoport magyar világ- és Európa-bajnoka a keddi fináléban a kirgiz Akzsol Mahmudovval találkozott.

A Honvéd klasszisának erőt adhatott a döntő előtt, hogy öccse, Viktor is remekül birkózott, és ő is fináléba jutott, amit majd szerdán rendeznek.

Kapcsolódó
Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe!
Kevesebb mint egy perccel a vége előtt állásból indított akciót Lőrincz, négy pontot kapott érte, és mivel az iráni videózást kért, de nem volt igaza

A döntő elején a bíró gyorsan megállította a küzdelmet, mert összefejelt a két birkózó. A felek nem nagyon találtak fogást a másikon, állva gyűrték egymást, majd Lőrinczet leküldték, így Mahmudov egy pontot kapott, de akciót nem tudott csinálni.

A második három perc elején a kirgiz kilépett, így Lőrincz is kapott egy pontot, majd leküldték az ellenfelet, de Mahmudov fel tudott állni belőle, viszont 2-1-re így is Lőrincz vezetett. A hátralévő időben a kirgiz jött előre, de Lőrincz nem hagyta kibontakozni, így pályafutása utolsó meccse után olimpiai aranyat akasztanak a nyakába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik