A következő élő közvetítés része Lőrincz Viktor alulmaradt a döntőben, kiestek a kézisek, elődöntőbe jutottak a férfi pólósok – szerdai hírfolyam Tokióból

Olasz Anna: Kimondhatatlanul boldog vagyok, imádom a nyíltvízi úszást

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Olasz Anna remek hajrával negyedik helyen ért célba a tokiói olimpia szerdai versenynapján a női nyíltvízi úszás 10 kilométeres számában.

Kapcsolódó
Hajszálra a dobogótól: Olasz Anna negyedik lett nyíltvízi úszásban
Óriási csata volt a tíz kilométeres táv végén.

A magyar versenyző első olimpiáján 14. helyen zárt Rióban, ehhez képest idén már az első nyolcba akart bejutni. Ez annyira jól sikerült, hogy az utolsó szakaszt már nyolcadikként kezdte, de a fáradó mezőnyből három úszót is be tudott cserkészni.

„Kimondhatatlanul boldog vagyok, az első nyolcban akartam végezni, ez a negyedik hely nekem óriási eredmény. Nagyon kemény volt a verseny, iszonyú meleg a víz, meleg a levegő, magas a páratartalom, fájt végig, de én ugye úgy vagyok vele, hogy a hosszú évek során már mindenhez hozzászoktam. Gegével (Gellért Gábor) azt szoktuk mondani: minél rosszabbak a körülmények, nekem annál jobb.

Ezért imádom a nyíltvízi úszást, mert itt egy dolog, hogy úszni kell tudni, de az alkalmazkodó képesség legalább annyira fontos, és nekem az nagyon megy, kezdve azzal, hogy ma hajnali háromkor kellett kelni

– mondta a verseny után Olasz.

Czeglédi Zsolt / MTI

A Magyar Úszószövetségnek azt is elárulta, hogy ennél jobban nem szerepelhetett volna, mert nem látta reálisnak, hogy befogja az élen állókat.

„Az érmeseket megfogni nem volt esély, viszont megőriztem az Eb-ezüstérmes helyemet, mert abból a mezőnyből most is csak Sharon (van Rouwendaal) végzett előttem, mint májusban a Lupán!”

A végső győztes Ana Marcela Cunha négy, a harmadik helyezett Kareena Lee több mint két másodperccel előzte meg.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik