Olimpia 2021 – Friss hírek

Kiderült, miért vonták be a kajak-kenus küldöttség hét tagjának akkreditációját

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Vasárnap a Magyar Olimpiai Bizottság közölte, hogy a kajak-kenus küldöttségtől hét személynek bevonták az akkreditációját.

Kapcsolódó

A Telex beszámolója szerint a magyar nagykövetség fogadása után a küldettség tagjai nem mentek vissza a szállodába vagy az olimpiai faluba, hanem egy bárba ültek be, ahol kiszolgálták ugyan a magyarokat, de egyben a rendőrséget is hívták. A helyszínre érkező rendőrök felvették az adatokat, ezek után mind a heten elmentek a helyszínről, de az esetet jelentették a szervezőbizottságnak.

Az érintettek sajnálják a történteket, elnézést kértek mindenkitől, meggondolatlanul viselkedtek. A szövetség azt szeretné, ha az érmek kerülnének a fókuszba

– idézi a portál Balogh Pétert, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sajtófőnöke.

A küldöttségből Kubina Ádám, Boros Gergely, Dr. Komka Zsolt, Németh Szabolcs, Adolf Balázs, Fejes Dániel, valamint Hüttner Csaba szövetségi kapitány volt érintett.

Az olimpia szabályzata meglehetősen szigorú volt a koronavírus-járvány miatt, így a külföldiek számára is 14 napos határidőt szab meg, mielőtt országon belül mozoghatnak. Mivel a magyarok egyértelműen nem töltöttek ennyi időt és nyilvánvalóan külföldiek, ezért értesítették a rendőröket a bár dolgozói.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik