Olimpia 2021 – Friss hírek

„Tokióban kulcsfontosságú kérdés lesz az alkalmazkodás”

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A női kézilabda-válogatott elsődleges célja, hogy a csoportjából továbbjusson a tokiói olimpián.

Az utazás előtti sajtótájékoztatón Elek Gábor szövetségi kapitány és Kirsner Erika, az MKSZ alelnöke vett részt. Mindketten elmondták, hogy örülnek az újabb olimpiai szereplésnek, ugyanakkor a franciák, spanyolok, svédek, oroszok és brazilok mellé kerülő csapatnak nagyon nehéz dolga lesz a tornán.

Ennél erősebb csoportba nem is kerülhettünk volna, de ha innen sikerül a továbbjutás, akkor ott vagyunk a legjobb nyolc között, és akkor már tudunk tovább gondolkodni. Ha ezek után sikerülne a negyeddöntőbe kerülés is, akkor már a pontszerzésről, valamint a legjobb négy közé jutásról is lehetne elmélkedni

– fogalmazott Kirsner.

Elek Gábor inkább a különleges helyzetre hívta föl a figyelmet, illetve arra, hogy ehhez jól kell alkalmazkodni majd a magyar csapatnak.

“Egyértelmű, hogy szeretnénk továbbjutni a csoportból, de egyelőre csak odáig gondolkodunk. Tokióban kulcsfontosságú kérdés lesz az alkalmazkodás.”

Kovacsics Anikó csapatkapitány elmondta, a sérült válla teljesen rendbe jött, maximális erőbedobással tudott dolgozni a felkészülési időszakban, panasza egyáltalán nem volt, és ez annak is köszönhető, hogy a rehabilitációja jól sikerült.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idén nyárra halasztott tokiói játékok jövő pénteken kezdődnek, a magyar női kézilabda-válogatott pedig jövő vasárnap játssza első mérkőzését a franciák ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik