Olimpia 2021 – Friss hírek

„Az olimpiai falu kifejezetten jó, a rióihoz viszonyítva pedig főleg, mert ott az embernek a kezében maradt a korlát”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Pontszerző helyezésben reménykedik Pétervári-Molnár Bendegúz, a tokiói olimpia egyetlen magyar evezőse.

„Azt a taktikai hibát biztosan nem követem el, mint Rióban a negyeddöntőben. Azóta erősebb lettem, technikailag is fejlődtem és tapasztaltabb vagyok” – fogalmazott az MTI-nek az egypárban induló 28 éves versenyző, aki öt éve 14. lett az előző játékokon.

A pénteki előfutamból mindenképpen tovább akarok jutni, hogy kihagyjam a reményfutamokat. Rióban is én voltam az elsőként bemutatkozó magyar, ez most sem lesz másként, ugyan nincs nagy jelentősége, de mégis különleges érzést ad számomra

A versenyhelyszínt illetően kifejtette: hátszél jellemzi, amitől rendkívül gyors a pálya, de őt nem zavarják a szél okozta hullámok, mert azokat általában jobban kezeli a riválisainál. Ugyanakkor szerinte a pályabeosztásnak fontos szerepe lehet, mert alul kedvezőbbek a körülmények.

Pétervári-Molnár kellemesnek nevezte az utazást, mert sokat tudott aludni, egyedül a négyórás várakozás okozott neki kellemetlenséget a tokiói reptéren az országba belépésnél.

Hozzátette, a kötelező maszkhasználaton kívül eddig nem érzi, hogy ez az olimpia más lenne, ő személy szerint kifejezetten jól érzi magát, a körülmények pedig kiválóak.

„Az olimpiai falu kifejezetten jó, a rióihoz viszonyítva pedig kiváltképpen, mert ott az embernek a kezében maradt a korlát, ha megfogta.  A versenypályát vasárnaptól próbálhatjuk ki, most csak összeszereltük a hajót” – mondta Pétervári-Molnár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik