Olimpia 2021 – Friss hírek

Dél-afrikai labdarúgók a koronavírusos olimpikonok

Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP
Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

A szervezők megerősítették, hogy dél-afrikai labdarúgók koronavírustesztje lett pozitív a tokiói olimpiai faluban, írja az Eurosport. Korábban írtunk róla, hogy három sportolónál mutatták ki a fertőzést, és bár a korábbi hírek még két embert emlegettek, mindhárman az olimpiai faluban adtak pozitív mintát.

Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi játékosok, Mario Masha pedig a szakmai stáb tagja, ő a videoelemző. Monyanénél és Mashánál tünetek is jelentkeztek, hőemelkedésük volt. Mindhármukat elkülönítették, a többiek két negatív tesztet adtak.

Kapcsolódó
Két olimpiai faluban lakó sportolónak pozitív lett a koronavírustesztje
Nem nevezték meg őket, csak annyit közöltek, hogy nem japánok.

Egy nappal korábban egy olimpián dolgozó személy teszteredménye lett pozitív, akiről azóta kiderült, hogy a cseh olimpiai csapathoz tartozik. A NOB egyik Japánban érkező tagja a reptéren akadt fent a Covid-szűrésen. Szombaton a teljes ausztrál atlétikai csapatnak karanténba kellett vonulnia, mert egyikük kétséges teszteredményt produkált.

A szervezők eddigi összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik