Olimpia 2021 – Friss hírek

Megtalálták Japánban az elszökött ugandai súlyemelőt

Makoto Kondo / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Makoto Kondo / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

A japán média jelentése megtalálták Julius Ssekitolekót, írja az insidethegames.biz. Az ugandai súlyemelő még múlt pénteken tűnt el a szállodai szobájából, ezt akkor fedezték fel, amikor épp kötelező koronavírustesztje miatt keresték fel. Egy levelet is hátrahagyott, amiben azt írta, hazájában nehéz az élet, nem akar visszatérni, letelepedne Japánban, a csomagjait pedig majd adják át a családjának.

Nagojába ment, ahol egyébként egy videofelvételen látható is volt. Azért utazott a városban, mert Japánban ott van a második legnépesebb ugandai közösség, nagyjából 150-en élnek ott az afrikai ország szülöttei – ugyanakkor az útlevele nem volt nála, az az ugandai olimpiai csapatnál maradt.

Kapcsolódó

A jelenlegi tervek szerint szerdán utaztatják majd vissza Ugandába, ott vizsgálják tovább az eltűnése körülményeit, előtte. Még a japán hatóságok előtt is felelnie kellett azért, kivel találkozott a szökése óta, ugyanis azzal az ugandai különítménnyel érkezett az országba, akik közül többen is koronavírusosak voltak – márpedig most különösen szigorúan veszik az egészségügyi előírásokat, miután a pénteken kezdődő olimpia előtt is felmerült, hogy lehet, lefújják a játékokat.

Kapcsolódó
Az utolsó pillanatban is törölhetik az olimpiát, ha megugrik a fertőzöttek száma
A sportolóknak pedig hat órával a verseny előtt negatív tesztet kell adniuk, hogy indulhassanak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik