Olimpia 2021 – Friss hírek

Levelet hagyott hátra a Japánban eltűnt ugandai olimpikon

STR / JIJI PRESS / AFP
STR / JIJI PRESS / AFP

Levelet hagyott hátra az ugandai olimpiai csapatnak az a tagja, akinek pénteken hűlt helyét találták a szállodai szobájában. A súlyemelőt, mint eltűnt személyt, jelenleg is keresik a japán hatóságok.

Kapcsolódó
Eltűnt az ugandai olimpiai csapat egyik tagja
A súlyemelő nem jelent meg a napi Covid-teszten.

A 20 éves Julius Ssekitoleko írásos üzenetében – a Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint – annyit rögzített: nem akar hazatérni.

Nem térek vissza olyan országba, ahol annyira nehéz az élet. Japánban akarok dolgozni

– idézte a japán hírügynökség a versenyzőt, aki a hotelt elhagyva a feltételezések szerint vonatjegyet vásárolt és elindult Nagoya felé.

A súlyemelő az afrikai ország olimpiai küldöttségével egyetemben nem a fővárosban, hanem Izumisano városában szállt meg, ahol – mivel Japánba érkezésekor, csaknem négy hete két pozitív koronavírustesztet is produkált – elkülönítették a csapatot.

Az ugandaiakat azóta is naponta vetik alá Covid-vizsgálatnak, ám a pénteki tesztelésen a kilencfős sportolói delegációból Ssekitoleko nem jelent meg. Társai ezután indultak a keresésére, szállodai szobájában azonban hűlt helyét találták, és ekkor értesítették a japán rendőrséget az eltűnéséről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik