Olimpia 2021 – Friss hírek

Alig várják, hogy az olimpia után tíz kilót hízhassanak

Jeff PACHOUD / AFP
Jeff PACHOUD / AFP

A legtöbb sportoló élete legjobb teljesítményét szeretné nyújtani, és éremre vágyik, ha eljut egy olimpiára. De akadnak olyanok, akiket a sikerek mellett más is hajt: jó zsíros, laktató ételek, hónapokon át.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka a vízen is tud járni
A magyar úszó magyar idő szerint szombaton kezdi meg a versenyzést.

Evezésben éremesélyesnek számít a norvégok klasszis könnyűsúlyú kétpárevezőse, Kristoffer Brun és Are Strandli, akik együtt voltak világbajnokok 2013-ban és szereztek bronzérmet a 2016-os riói olimpián.

Ugyanakkor azon kevesek közé tartoznak, akiket még egy nagy álom fűt: az olimpia után jelentős súlyt szeretnének magukra szedni.

Brun és Strandli 13 éve ebben a számban versenyeznek, ennyi év alatt folyamatosan figyelniük kellett az étkezésre. Jelenleg mindkettejük súlya 70 kg – ugyan a határ 72,5 kg, de azért a biztonság kedvéért könnyebb súlyt céloznak meg mindig.

Az Aftenpostennek Brun azt nyilatkozta, édesanyja karácsonyi sertésbordája és karaja az utolsó igazi étkezés, a következő hónapok már csak a fogyasztásról szólnak.

Télen általában 80 kg-ot nyomok

– mondta a bergeni sportoló, aki úgy fogalmazott, alig várja, hogy hízhasson. Folytatni akarja karrierjét, de más számban, valószínűleg a kétpárevezősök között.

Strandl is megerősítette, hogy belefáradt a fogyásba, de ő könnyebb helyzetben lesz, mert búcsút int a sportágnak. A visszavonulás után pedig már nem kell annyira figyelnie a vonalaira.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik