Olimpia 2021 – Friss hírek

Egy nappal az olimpia megnyitó ünnepsége előtt kirúgták az esemény rendezőjét

Ichiro Ohara / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Ichiro Ohara / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Kirúgták a tokiói olimpia megnyitójának rendezőjét, Kobajasi Kentarót, miután a holokauszttal viccelődött.

Kobajasi korábban egy komikus duó tagjaként a tévében szerepelt, amelyben egy alkalommal oktatási műsorokat parodizáltak. Az egyik jelenetben papírlapokból kivágott figurákkal poénkodtak, amikor Kobajasi azt találta mondani, hogy „mészároljuk le a zsidókat”. A felvétel előkerült, a botrány elkerülhetetlen volt, a szervezők pedig kirúgták a rendezőt.

A szórakoztatásnak soha nem szabad az emberekben a kényelmetlenség érzetét keltenie. Megértem, hogy az akkori ostoba szóhasználatom helytelen volt, azóta már megbántam. Szeretnék bocsánatot kérni, amiért kellemetlen helyzetbe hoztam az embereket. Nagyon sajnálom

– idézi a BBC beszámolója Kobajasit, mellette a pedig a szervezőbizottság nevében Hasimoto Szeiko is bocsánatot kért.

Az olimpia még el sem kezdődött, de már botrányoktól hangos. Még februárban Mori Josiro jegyezte meg, hogy a szervezői bizottság ülései túl sokáig tartanak, mert a nők túl sokat beszélnek, ezért kirúgták. Márciusban Szaszaki Hirosi tett ízléstelen szexista megjegyzést egy női humorista testalkatára, hétfőn pedig az egyik zeneszerző, Ojamada Keigo is távozott, ő egy korábbi interjúban mondott sértő dolgokat.

Ha ez még nem lenne elég, továbbra is zajlik a nyomozás, hogy megerőszakoltak-e egy lányt a Tokiói Olimpiai Stadionban a nyitóünnepség próbáján.

Kapcsolódó
Az Olimpiai Stadionban erőszakolhattak meg egy lányt
Ennek gyanújával vettek őrizetbe egy 30 éves férfit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik