Olimpia 2021 – Friss hírek

A sok kamera, a nagy meleg és a szél is betett a magyar íjásznak

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Két magyar sportoló is bemutatkozott még az olimpia megnyitója előtt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz második lett az egypárevezősök első előfutamában, és ezzel bejutott a szám hétfői negyeddöntőjébe, míg az íjász Balogh Mátyás 61. helyen végzett a rangsorolón, így kedden az olimpiai és világbajnok Kim Vu Dzsinnel találkozik az első fordulóban.

Kapcsolódó
Az olimpiai és világbajnok klasszis vár a magyar íjászra Tokióban
Balogh Mátyás 61. helyen végzett a rangsorolón, kedden jön az első forduló.

Ahhoz képest, hogy az első olimpiám, jó ez az eredmény. Nagyon szokatlan volt számomra ez a nagy médiaérdeklődés, a sok kamera. Ráadásul ez volt az eddigi legmelegebb nap Tokióban, amióta itt vagyok, és nagyon megszenvedtem, plusz a forgó szél is nagyon zavaró volt, még a sorozatok közben is folyton változott az iránya

– mondta az MTI-nek Balogh, aki úgy vélte, technikailag rendben volt a szereplése, inkább a lövések közötti ritmust nem találta, ezért fordult elő többször is, hogy ő lőtte az utolsó nyilat az összes versenyző közül.

Balogh arról is beszélt, hogy vesszőt kellett cserélnie, mert kétszer ugyanoda húzott a hatosba a nyíl. A folytatást illetően úgy fogalmazott, szeretné élvezni, amit csinál, illetve abban reménykedik, hogy este küzd meg az ellenfelével, amikor már 30 fok alá süllyed a hőmérséklet.

A tokiói olimpia egyetlen magyar íjásza előzetesen a 32 közé kerülést jelölte meg célként, de korábbi nyilatkozata szerint ahhoz a rangsorolóban kellett volna jobban szerepelnie, hogy verhető ellenfelet kapjon. A nőknél a dél-koreai An Szan 680 körös olimpiai csúccsal nyerte a rangsorolót, míg a férfiaknál honfitársa, Kim Dzse Dok bizonyult a legjobbnak, 688 körrel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik