Olimpia 2021 – Friss hírek

Hat év után az olimpia nyitóünnepségén találkozott újra egy testvérpár

Soeren Stache / Getty Images
Soeren Stache / Getty Images

Megható kép bukkant föl az olimpia megnyitójáról.

Kapcsolódó

Egy szíriai testvérpár ugyanis azok után, hogy elmenekült az országból, nem találkozott hat éven át. A tokiói játékokra azonban mindketten kijutottak, Mohamed Maso Szíria képviseletében, Alaa Maso pedig a menekült csapatban szerepel majd. A megnyitó ünnepségen első dolguk volt megkeresni egymást egy hatalmas ölelésre.

A dán Ekstrabladet beszámolója szerint Alaa csak a videojátékokból megtanult angol szövegekkel boldogult hazája elhagyását követően

Ha otthon maradsz, az két dolgot jelent: vagy lebombáznak, vagy valahová beoroznak katonának. Példakép akarok lenni és megváltoztatni az emberek képét a menekültekről. Megmutatom, hogy nagyszerű dolgokat vihetsz véghez, bármilyen akadályt is kell legyőzni

– idézik a dánok az úszó Alaa Masót.

Hasonlóan lesújtó képet festett a szíriai állapotkról Mohamed Maso triatlonos is, akinek a háborúban rombolták le a felkészülésének helyszínét. A szíriai fiú Aleppóból indulva menekült táborból menekült táborba utazott, míg végül Németországban és Hollandiában tudott felkészülni az olimpiai játékokra és minden nehézség ellenére büszkén képviseli hazáját.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy Szíriát képvuselhetem a versenyen. A sporton keresztül akarok békességet teremteni. Motiváltabb vagyok, mint valaha!” – mondta.

Ha mást nem is érnek el a testvérek, az olimpia egyik legszebb jelenetét már bemutatták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik