Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Hosszú Katinka kiesett, Mohamed Aida rekorder lett, a kézis lányok újra kikaptak – csütörtöki hírfolyam az olimpiáról Vissza a közvetítéshez
Farkas Norbert / 24.hu

Ez a negyven feletti magyar sportolónők napja

A magyar női tőrcsapat Egyiptom legyőzése (45-28) után hetedik helyen végzett, de ennél sokkal nagyobb szenzáció, hogy a magyar küldöttség zászlóvivője, a 45 éves Mohamed Aida is csereként lehetőséghez jutott a helyosztón. Mohamed ezzel hetedik olimpiáján lépett pástra, amivel magyar csúcstartó lett.

Nos, úgy látszik ez a csütörtök az örökifjú magyar sportolónők napja!

Ugyanis a szintén 45 éves Fazekas Máriának ez még ugyan „csak” a második olimpiája – 2004-ben volt az első –, ám az élet úgy hozta, hogy a 21 évvel ezelőtt, 2000-ben, Brémában csapat Európa-bajnoki címet szerző asztaliteniszezőnő is előreléphet a cseresorból, és aktívan hozzájárulhat a magyar női válogatott tokiói teljesítményéhez.

Történt ugyanis, hogy Póta Georgina könyöksérülés miatt visszalépett a csapatversenytől – tájékoztatta a hírről az MTI-t Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

Így a magyar együttes a hétfői nyolcaddöntőben a házigazda japánokkal szemben a Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállításban áll fel.

Egyéniben a gyermeke tavalyi születése miatt hosszú időt kihagyó Pótának az első fordulóban nem kellett mérkőznie, a második körben búcsúzott, míg Madarász már az első körben kiesett. Pergel vegyes párosban indult, Szudi Ádám oldalán az első fordulóban, a 16 között esett ki.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!